Links

 Home
 Nieuws Archief
 Historie
 De Centrale
 Links
 Media info
Home > Links

Op de hyperlinks-pagina van de Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland worden links gegeven naar nuttige informatiebronnen op het "web" over kernenergie in het algemeen en decommissioning van centrales in het bijzonder.
 
 Link  Soort informatie
 www.nrg.eu  De site van NRG biedt in de 'Public Info Section' veel informatie over tal van zaken die met straling, kernenergie e.d. te maken hebben.
 www.decommissioning.info  Deze tweetalige site (EN & NL) is een soort startpagina met links naar informatie op het gebied van decommissioning, decontamninatie en ontmanteling van nucleaire installaties zoals kerncentrales.
 www.kernenergie.nl  Deze site is een soort startpagina met links naar informatie op het gebied van kernenergie, straling en dergelijke.
 www.kerncentrale.nl  De site van onze collega's van de kerncentrale te Borssele, de KCB. Foto's, video's, info over de techniek en het belang van kernenergie en de centrale KCB in het bijzonder.
 www.epz.nl  De site van EPZ, electriciteitsproducent en exploitant van onder andere de kerncentrale Borssele
 www.iaea.org Het Internationaal Atoom Energie Agentschap van de Verenigde Naties
 www.urenco.com Urenco verrijkt uranium maar is ook betrokken bij de productie van radioactieve en niet-radioactieve isotopen voor techniek en medische wetenschap
 www.bnfl.com BNFL, British Nuclear Fuels Ltd, het bedrijf waarmee een contract bestaat voor de opwerking van de splijtstof van de Kerncentrale Dodewaard
 www.kerntechniek.nl/nns/ De Netherlands Nuclear Society en het Koninklijk Instituut Voor Ingenieurs (KIVI), afdeling Kerntechniek, houden zich beiden bezig met activiteiten voor de leden maar doen ook aan publieksvoorlichting betreffende de nucleaire technologie.
 www.covra.nl Covra, is de instantie die in Nederland het radioactief afval inzamelt en beheert.